Personeel Sint-Pieters-Woluwe spreekt één dag Nederlands

Het gemeentepersoneel van de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe gaat dinsdag 16 oktober de hele dag Nederlands spreken.

Belga

De actie kadert in de drie weken durende activiteitenreeks 'Wil je met mij', die het Nederlands in Sint-Pieters-Woluwe en omliggende gemeentes promoot. Het gemeentepersoneel zal dinsdag ook de hele dag een T-shirt dragen met het opschrift 'Wil je met mij...' op de voorkant en 'Nederlands oefenen? ' op de achterkant.

"De Franstalige personeelsleden tonen hiermee dat ze hun Nederlands willen oefenen, de Nederlandstalige personeelsleden tonen dan weer hun bereidheid om hun Franstalige collega's hierbij een handje te helpen", luidt het.

Volgens de Vlaamse schepen in Sint-Pieters-Woluwe Carla Dejonghe (Open VLD), die het initiatief lanceerde, waren de reacties van het gemeentepersoneel op de uitnodiging om vrijwillig deel te nemen aan de actie erg goed. "Iedereen reageerde massaal en overdonderend positief", zegt Dejonghe.

"Wel of niet Nederlands spreken is geen kwestie van intellectuele competentie", aldus Dejonghe. "Veel anderstaligen zijn van goede wil om Nederlands te spreken, maar kennen soms een grote schroom om dat te doen of ze vinden het moeilijk om het in Brussel te oefenen. Met dit initiatief wil ik hen helpen van die schroom af te geraken."

Nu in het nieuws