Prikacties gestart bij Pfizer Puurs

Bij het farmaceutische bedrijf Pfizer in Puurs zijn maandag prikacties gestart bij de verschillende arbeidersploegen. De reden is het al maanden aanslepen van de cao-onderhandelingen voor de zevenhonderd arbeiders en de mislukte ultieme verzoeningsvergadering vorige vrijdag.

Belga

De vakbonden dienden afgelopen vrijdag nog in gemeenschappelijk vakbondsfront een stakingsaanzegging in die pas op vrijdag 19 oktober afloopt, maar het ongenoegen onder het personeel is blijkbaar zo groot dat de bonden de productiearbeiders niet konden tegenhouden hun ongenoegen te ventileren.

Sinds 10 uur leggen alle verschillende ploegen in alle verschillende entitieten van Pfizer lang de Rijksweg in Puurs voor bepaalde tijd het werk neer. "Afhankelijk van de mogelijkheden op de bepaalde afdelingen worden er in totaal twee tot vier uren niet gewerkt", zegt ABVV'er Willy Van Den Broeck.

"De prikacties zijn niet door ons gevraagd, maar we begrijpen de reactie wel en steunen het personeel", vult paul Schoeters van het ACV aan. "We hebben hen wel aan het verstand kunnen brengen nog geen algemene staking te beginnen en het overleg van nu woensdag nog een kans te geven."

Mogelijk worden er morgen/dinsdag ook acties gehouden. Door de prikacties ondervind de productie bij Pfizer aanzienlijke hinder, aldus nog de bonden. Bepaalde productielijnen lopen vertraging. Op woensdag 17 oktober is een nieuwe onderhandelingsronde op de agenda geplaatst, weliswaar zonder bemiddelaar.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio