Anderlechtse politie betrapt twee drugdealers

De lokale politie van Anderlecht heeft zondagavond twee mannen betrapt die vanuit een wagen drugs dealden. Een van de twee ging op de loop maar bood zich later zelf aan op het politiebureau. Het tweetal, beiden 20 jaar oud, is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Belga

Een patrouille van de Anderlechtse politie merkte de wagen van de twee zondag omstreeks 23.30 uur op aan het Albert I-plein. De twee inzittenden waren in gesprek met een derde man. De agenten besloten het drietal te controleren en vonden bij de passagier meteen 2,7 gram cannabishars. De man, de 20-jarige Khalid, had ook 475 euro in cash op zak.

Terwijl de agenten nog bezig waren Khalid te fouilleren, ging de bestuurder er te voet vandoor. Na een korte achtervolging raakten de agenten zijn spoor bijster maar in zijn wagen vonden ze vier pakken cannabishars van in totaal 394,8 gram. In de wagen lagen bovendien een baseballknuppel, een mes en een walkie-talkie.

Enkele uren later, rond 02.00 uur, bood de bestuurder zich aan op het politiebureau. Het bleek te gaan om de 20-jarige Younes. Hij verklaarde niets van de drugs of wapens te weten en zei dat hij schrik had gekregen toen de agenten bij zijn kompaan drugs vonden. Zowel Younes als Khalid zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Nu in het nieuws