Tachtiger vrijgelaten na dodelijk schot in Feluy

De tachtiger die zaterdagavond een 20-jarige man doodschoot in Feluy, is zondag in verdenking gesteld van vrijwillige slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder het oogmerk te doden, en vrijgelaten. Meer dan waarschijnlijk hebben vrienden van het slachtoffer zondag het huis van de schutter in brand gestoken, zo is vernomen uit gerechtelijke bron.

Belga

De schietpartij vond zaterdag plaats omstreeks 18 uur, na een heftige woordenwisseling aan het huis van de 82-jarige Nicolas S. De 20-jarige Christopher W. sloeg op de deur van het huis, en wilde klaarblijkelijk een verklaring. De bejaarde reageerde daarop door met een geweer vanuit het huis door de voordeur te schieten. De jongen werd geraakt en stierf.

De tachtiger, die reeds meermaals het slachtoffer was van diefstal, werd bang en zou daarom vanuit zijn huis in de richting van de jongeman geschoten hebben. Die raakte zwaargewond en stierf ter plaatse. De oude man was in shock en bracht de nacht in een ziekenhuis door, vooraleer zondag verhoord te worden.

Tijdens de afwezigheid van de man braken onbekenden zijn huis - dat verzegeld was - binnen en staken zijn bed in brand. De tachtiger zou meermaals het slachtoffer geweest zijn van diefstal en zou ook regelmatig zijn lastiggevallen door jongeren.

Nu in het nieuws