Vrouw die avances afwijst, krijgt messteek van cafébaas

In Brussel is zaterdag een 43-jarige cafébaas opgepakt omdat hij een vrouwelijke klant een messteek zou bezorgd hebben. Volgens de vrouw kon de man het niet hebben dat zij zijn avances afwees. De man beweert dat hij enkel een paar slagen uitdeelde omdat hij tussenkwam in een ruzie. De cafébaas is na verhoor vrijgelaten, zo meldt het Brusselse parket maandag.

Belga

De man werd zaterdagnamiddag opgepakt na een klacht van het slachtoffer, een 37-jarige Bulgaarse. Zij was in het Brugmann-ziekenhuis opgenomen met een steekwonde in de arm. Volgens haar verklaring had de uitbater van een café in de Claessensstraat haar proberen te versieren en toen ze daar niet op was ingegaan, was de man haar te lijf gegaan. Daarbij had hij onder meer uitgehaald met een keukenmes en had hij de vrouw in de arm geraakt.

Toen de agenten het café bezochten, was niemand meer aanwezig. Ze vonden wel bloedsporen en het bewuste mes. Verder onderzoek bracht hen naar een ander café waar ze de verdachte, een 43-jarige man, aantroffen.

Hij ontkende de feiten en beweerde dat het slachtoffer in zijn café met een andere vrouw ruzie had gekregen en dat hij enkel was tussengekomen. Daarbij zouden wel wat klappen gevallen zijn maar had hij zeker geen mes gebruikt.

Omdat zijn verhaal niet klopte met de vaststellingen, liet het parket de man voorleiden bij de onderzoeksrechter. Die liet hem na verhoor vrij.

Nu in het nieuws