Brusselse politie klist DVD-kopieerder

De Brusselse lokale politie heeft zondagavond een man opgepakt die 128 nagemaakte DVD's op zak had. In zijn woning vonden de agenten nog eens meer dan 700 kopieën, naast kopieermateriaal. De man, een 32-jarige Guineër, beweerde dat hij alles pas had gekocht maar zijn uitleg klonk allesbehalve geloofwaardig. Hij is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket, zo deelt dat laatste maandag mee.

Belga

Het was een patrouille van de Brusselse lokale politie die de man zondagavond opmerkte op de Waversesteenweg in Elsene. De agenten zagen dat de man een tas voor een draagbare computer droeg en zich heel zenuwachtig gedroeg toen ze voorbijreden. Ze besloten hem te controleren en vonden in de tas 128 namaak-DVD's.

Daarop werd besloten tot een huiszoeking in zijn appartement en daar troffen de agenten nog meer DVD's aan. Het ging in totaal om meer dan 700 nagemaakte DVD's met hun eveneens nagemaakt hoesje. Bovendien was de man volledig uitgerust om DVD's te kopiëren en te graveren.

De verdachte zelf ontkende dat hij ook maar een DVD had gekopieerd en beweerde dat hij alles kort voordien gekocht had in een de slachthuizen van Anderlecht. Zijn uitleg klonk evenwel zo verward dat hij volgens de agenten totaal ongeloofwaardig was.

Nu in het nieuws