Willems opnieuw in de lift

Iemants Staalconstructies zoekt arbeiders, planners en ingenieurs voor de vestigingen in Arendonk en Willems Balen. In Balen is er plaats voor een dertigtal extra werknemers. Staalconstructies Iemants wil zich zo wapenen tegen een verwachte groei.

jmartynowski

BR>

Iemants Staalconstructies is gespecialiseerd in grote bouwwerken. Enkele bekende referenties zijn het opvallende vlinderdak van het nieuwe gerechtsgebouw in Antwerpen en de volledige overkapping van het ­Feyenoordstadion in Rotterdam.

Iemants nam begin dit jaar het failliete staalbedrijf Willems in Balen over. De firma startte opnieuw op met 100 van de 200 werknemers. Afgevaardigd bestuurder Raf Iemants hoopt dit getal over enkele weken op te trekken tot 160 werknemers. "We openen vacatures voor 5 tot 10 werknemers in Arendonk en een dertigtal in Balen. Bovendien willen we ook jonge ingenieurs in dienst nemen. Er bestaan niet veel opleidingsmogelijkheden voor ingenieurs in de staalbouw. Wij willen hen de tijd geven om bij ons het vak te leren. Er zijn ook voldoende vacatures voor knelpuntberoepen als lassers en monteurs. Al moeten we toegeven dat buitenlandse krachten sneller geneigd zijn om meerdere dagen van huis te werken", verduidelijkt Raf Iemants.

Lange Wapper

Het orderboek van Iemants blijft goed gevuld. "We krijgen vooral veel aanvragen in een straal van 4 à 500 kilometer rond België. Er zijn bovendien grote projecten zoals elektriciteitscentrales en windenergieparken op komst die maken dat de staalbouwwereld goed scoort. We willen ons nu al wapenen tegen een groei."

Iemants verwijst ook naar de toekomstige bouw van de Lange Wapperbrug. "In die brug zit ruim 70.000 ton staal verwerkt. Hier gaan enkele firma's zich volledig op moeten toeleggen, zodat er opnieuw meer opdrachten voor andere firma's zoals Iemants kunnen komen."

Iemants stelt 250 mensen in Arendonk en 130 in Balen tewerk.

Willy VAN DEN BERGH

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio