Rode hond charmeert park

Ruim 20 baasjes van een Welsh springer spaniël maakten zondagnamiddag een wandeling door het Prinsenpark in Retie. De liefhebbers willen de speciale hond met rood-witte vacht meer bekendheid geven door een eerste Belgische vereniging op te richten.

jmartynowski

BR>

Het Prinsenpark was zondagnamiddag in de ban van de rode hond en de enige besmetting die andere parkbezoekers konden oplopen was een drang om ook een Welsh springer spaniël aan te schaffen. Het hondenras geniet (nog) geen grote bekendheid in Vlaanderen. Daar wilden eigenaars uit Vlaanderen en Nederland iets aan veranderen.

"Ik zag de hond voor het eerst op de hondenschool. Het is een jachthond die uit Wales afkomstig is. Hij is bekend door de specifieke rode kleur. Ik wou absoluut ook zo'n springer spaniël, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan", getuigt Leen Hannes uit Geel.

"Na Nederlandse omwegen kwam ik bij een kweker in Schilde terecht. Zo kocht ik Cooper. Deze reu is nu 4 jaar. Andere mensen raakten gecharmeerd door Cooper en we begonnen met kweken tot in Oostende toe. Veel van de honden die vandaag mee komen wandelen zijn nakome­lingen van Cooper", vertelt Leen Hannes nog.

Waterwild

Jaak Vanuyttrecht is een echte kenner van de rode spaniël. Hij heeft een kennel in Jabbeke, tegen Brugge. "Het is een vriendelijke hond met een speels karakter. Hij werd in Wales vooral gebruikt voor de jacht op waterwild. In Wales noemen ze hem de starter omdat hij steeds als eerste wegschoot om aan de jacht te beginnen. Eigenaars houden er best rekening mee dat ze vaak met deze hond moeten gaan wandelen."

De baasjes namen de goede raad van Jaak ter harte en trokken in groep onder de ogen van verbaasde bezoekers door het park.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio