Geel vult ontbrekende schakel van fietsknooppuntennetwerk in

Arbeiders van de stad Geel zijn gestart met de aanleg van een nieuw fietspad op de Oude Molsedijk, die Geel-Ten Aard dwars door de bossen met Kasterlee verbindt. Fietsliefhebbers kijken al lang reikhalzend uit naar deze verbinding.

jmartynowski

BR>

De Oude Molsedijk is een moeilijk berijdbare, maar kaarsrechte zandweg van bijna drie kilometer tussen de Aardseweg in Geel-Ten Aard en Hinnekensbergen in Kasterlee. Die twee laatst genoemde straten maken deel uit van het recreatief fietsknooppuntennetwerk van Toerisme Antwerpse Kempen, maar het was wachten op een rechtstreekse verbinding tussen de knooppunten 87 en 24.

Arbeiders van de dienst Openbare Werken van de stad Geel zijn nu gestart met de aanleg van een fietspad van om en bij 2,5 kilometer lang. Het wordt een betonnen strook van 2,5 meter breed. De rest van de rijweg blijft uit de oorspronkelijke zandbodem bestaan. Het fietspad krijgt een verhoogde aanleg om te vermijden dat auto's er over zouden gaan rijden.

De stad Geel betaalt de kosten van het project, die geraamd werden op zo'n 65.000 euro. Daarvoor krijgt de stad subsidies uit de pot recreatieve fietspaden van de provincie Antwerpen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio