Mais bedekt Worteldorp

In Wortel (Hoogstraten) verloor een bestuurder van een trekker met maiskar zaterdag de controle over het stuur. De kar kantelde en zorgde voor een ravage rond het monument van Worteldorp.

jmartynowski

BR>

"Het gevaarte kwam tot stilstand op twee meter van mijn huis", vertelt Robin De Jong. Hij zag het ongeval gebeuren. "De bestuurder verloor de controle over de combinatie, de kar kantelde en de gehakselde mais kwam over heel het wegdek te liggen. De mais bedekte zelfs een deel van het monument van Worteldorp. Gelukkig vielen er geen gewonden."

De gekantelde combinatie is van een Nederlandse loonwerker, de bestuurder kwam er met de schrik van af. Machines van loonwerker Braspenning­-Schrauwen kwamen het goedje opkuisen. In tussentijd moest het verkeer op de drukke weg tussen Hoogstraten en Turnhout omgeleid worden via de Oude Baan.

Druk

Omstaanders vrezen nog meer ongevallen. " De mais wordt nu volop geoogst. Daardoor zijn er heel veel tractoren en machines op pad. Die gevaartes worden alsmaar groter en zwaarder. Gelukkig is dit goed afgelopen, laat het meteen een waarschuwing zijn voor iedereen", besluit een getuige van het ongeval.

André OOMEN

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio