Tussenarrest L&H verwacht op 25 oktober

De oproep van voorzitter Robert Pieters in het L&H-proces naar eventuele gedupeerde beleggers dat ze zich ten laatste vorige week vrijdag moesten aanmelden als burgerlijke partij, wordt niet meteen opgevolgd. Maandagmorgen waren er opnieuw vele tientallen personen die zich aanmeldden.

Belga

Na registratie van die personen komt advocaat Van Buggenhout voor Deminor aan het woord. De raadslui van Deminor brachten met een stootkar de nodige bewijsstukken het auditorium van het ICC in Gent binnen. Op de kar stonden een dertigtal dozen waarin de documenten staken voor 8.070 beleggers die zich via het juridisch adviesbureau burgerlijke partij hebben gesteld. In totaal vertegenwoordigt Deminor ruim 13.000 personen, maar het afwerken van de bewijsstukken vergt nog enige tijd.

Voorzitter Pieters verwacht dat het proces donderdag wordt opgeschort. Dan zullen alle burgerlijke partijen de kans hebben gehad om het woord te voeren. Een tussenarrest over enkele procedurele zaken, zoals de discussie over de bewijsstukken tussen KPMG en Dexia en de rechtstreekse dagvaarding van Dexia door Spaarverlies, stelde hij in het vooruitzicht voor 25 oktober.

Daarna zou het proces tot 7 januari worden stilgelegd om de beklaagden de kans te geven hun verdediging op burgerlijk en strafrechterlijk vlak voor te bereiden. Het proces zou in januari aan een hoger tempo worden gevoerd.

Nu in het nieuws