Boom, Rumst en Wommelgem Energieambassadeur

Vijftien Vlaamse gemeenten mogen zich voortaan 'Energieambassadeur van Vlaanderen 2007' noemen. Ze krijgen die onderscheiding van Vlaams Energieminister Hilde Crevits (CD&V) voor de bijzondere inspanningen die ze het voorbije jaar hebben geleverd om het Vlaams energiebeleid te versterken. Crevits wil op die manier ook andere gemeenten stimuleren om zich nog meer in te zetten voor een ondersteunend lokaal energiebeleid.

Belga

Per provincie werd een top drie samengesteld van best scorende gemeenten, aldus een mededeling van de minister maandag. Het gaat om Boom, Rumst en Wommelgem (Antwerpen), Bilzen, Borgloon en Peer (Limburg), Gent, Beveren en Sint-Niklaas (Oost-Vlaanderen), Zoutleeuw, Rotselaar en Lubbeek (Vlaams-Brabant) en De Panne, Kortrijk en Lo-Reninge (West-Vlaanderen).

De bekroning kadert in het Vlaams Energierenovatieprogramma 2020. Tegen dat jaar wil de minister het energieverbruik van de gezinnen met dertig procent verminderen. Daarin spelen ook de lokale overheden een belangrijke rol.

Nu in het nieuws