Wilde muis en reuzenrad trekken Novemberfoor

De Lierse Novemberfoor vindt dit jaar plaats van vrijdag 2 tot dinsdag 20 november. De 55 kermisattracties staan verspreid over de Grote Markt, het Zimmerplein en de Gasthuisvest.

jmartynowski

BR>

Zoals Gazet van Antwerpen in juli al meldde, breidt de Novemberfoor met twee attracties uit. "Het gaat om de Wilde Muis, een behoorlijk familievriendelijk railwaygeheel met draaiende bakjes en voor het eerst een reuzenrad van 38 meter hoog", zegt Paul De Roover van de Verdediging der Belgische Foornijveraars. "Beide attracties staan op de parking Gasthuisvest, wat het totaal aantal attracties daar op een twintigtal brengt", aldus Alain Deplus van de beroepsfederatie van kermisexploitanten Hand in Hand.

De foorreizigers zorgen op woensdagen 7 en 14 november weer voor familiedagen. Dat betekent vermindering op heel wat attracties. Een ander belangrijk moment is zaterdag 17 november: dan passeert sinterklaas langs de kermiskramen.

De Gasthuisvest, waar helemaal geen taverne te vinden is, krijgt voor het eerst een klein cafeetje dat door een foorreiziger wordt uitgebaat. Die man zorgt ook voor een toiletwagen, wat een extra service voor het publiek is.

Afhankelijk of ze op de Grote Markt, het Zimmerplein of de Gasthuisvest staan, rijden de foorkramers op 29, 30 of 31 oktober naar hun standplaats. Dat kan in de binnenstad tijdelijk tot verkeershinder leiden. Het stadsbestuur vraagt de automobilisten met het parkeerverbod rekening te houden.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio