Medisch schooltoezicht blijft in CLB-lokaal

Het Bornemse gemeentebestuur heeft de overeenkomst met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) met negen jaar verlengd. De leerlingen van het vrije onderwijs en de gemeentelijke scholen kunnen er terecht voor het medische schooltoezicht.

jmartynowski

BR>

Veel Klein-Brabantse scholieren zullen zich de bezoeken aan het CLB-lokaal in Hingene (Bornem) nog voor de geest kunnen halen. Hier komt zeker geen einde aan want de Bornemse gemeenteraad verlengde de overeenkomst met het CLB met negen jaar. Het medische centrum aan de Koningin Astridlaan werd destijds opgericht door de Lions Club Klein-Brabant en later overgedragen aan de gemeente. De gemeente zorgt voor de grotere onderhoudswerkzaamheden, het CLB doet de kleinere klusjes. Schoolkinderen uit onder meer Blaasveld, Tisselt, Ruisbroek, Oppuurs, Sint-Amands en Bornem bezoeken jaarlijks het CLB-lokaaltje.

In 2000 smolten de PMS-centra met de centra voor Medisch Schooltoezicht (MST) samen tot Centra voor Leerlingenbegeleiding. Die centra werken op verschillende vlakken aan de ontplooiing van leerlingen, van leren studeren over gezondheidszorg tot het sociaal functioneren.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio