Woonproject creëert flats in het groen

Het woonproject Kapellenhof, gebouwd op het hoekperceel met café Willebroek Stad, is omgeven door de Ringlaan, Mispelweg en Kapelstraat. Het project is in handen van Vlaanderen Bouwt (Vlabo) vzw en omvat de bouw van 26 appartementen in.

jmartynowski

BR>

Aan de overzijde van de Kapelstraat staat de Heilig-Kruiskerk van architect Desauvage. "Het wordt geen klassiek verkavelingspatroon, maar een met respect voor de architectuur van de kerk en het groene woonkarakter van de omgeving", verduidelijkt projectbegeleider Ria Hendrickx.

Het project bestaat uit twee clusters van telkens dertien appartementen. Per cluster is er een gemeenschappelijke patio van waaruit er een toegang is tot de ondergrondse parking en de wooneenheden binnen die cluster. Op de gelijkvloerse verdieping gaat het om zestien appartementen en op de eerste verdieping om tien appartementen. "Elk appartement beschikt over een tot twee ruime en private buitenplaatsen onder de vorm van een tuin, patio of dakterras. Er worden een-, twee- en drieslaapkamerflats aangeboden, waarbij is gestreefd naar maximale privacy en optimale lichtinval", zegt Hendrickx.

De realisatie Kapellenhof is een samenwerking van projectregisseur Vlaanderen Bouwt vzw en de grondeigenaar Vereniging Parochiale Werken vzw. Vlabo wil kwalitatieve woningen totstandbrengen tegen betaalbare prijzen. Sinds de oprichting bijna twintig jaar geleden realiseerde het meer dan 1.500 woningen.

Informatieavond

Er is op donderdag 18 oktober om 19u een informatieavond over het project. De info wordt gegeven in 't Klaske, Kapelstraat 6 in Willebroek.

Jan BOEY

Vlabo vzw, Pater Damiaanstraat 5 in Betekom. Info: 016-44.19.40, info@vlaanderenbouwt vzw

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio