Culturele bedrijvensite krijgt ook artiestenhotel

Muzikant Tom Kestens heeft zijn ondernemingsplan voor het eerste cultureel bedrijvencentrum in Vlaanderen klaar. Met de centen die een investeerder in een artiestenhotel met 25 kamers stopt, hoopt hij begin 2008 de renovatie van de oude OVAM-gebouwen in Mechelen aan te vatten.

jmartynowski

BR>

De gebouwen van OVAM in de Kanunnik De Deckerstraat staan sinds de verhuizing van de hoofdzetel, nu bijna vijf jaar geleden, leeg. De stad Mechelen kocht de site in de zomer van vorig jaar voor bijna 2,2 miljoen euro aan. "Verdere investeringen voor de realisatie van ons project, een cultureel bedrijvencentrum (CBC), vragen wij niet meer van het Mechelse stadsbestuur. Enkel de bereidheid om het complex aan onze vzw in erfpacht te geven", zegt muzikant Tom Kestens.

Die vzw werd intussen MElaNY gedoopt. "Daarmee verwijzen we uiteraard naar de Melaan die in de buurt ligt. In een ver verleden liep die vliet haast tot aan onze deur. MElaNY moet een thuis worden voor creatieve geesten als filmproducenten, concertpromotoren en muzikanten. Fobic Films dat Vidange Perdue maakte, verkozen tot beste Belgische film, is een van die bedrijven", legt Kestens uit.

Voor het uitwerken van zijn businessplan kreeg hij hulp van een topmanager. "Wij hebben er hard aan gewerkt. Nu is het laatste woord aan het schepencollege. Als Mechelen ons een ja geeft, kunnen wij begin 2008 al starten met de realisatie van het project", kondigt de artiest aan.

Volgens Kestens hebben verschillende kandidaat-investeerders zich al aangeboden voor de opening van een artiestenhotel op de voormalige OVAM-site. "Met het geld dat die verkoop zou opleveren, kunnen wij de gebouwen opknappen."

Brasserie In het herenhuis in de Kanunnik De Deckerstraat ziet hij ruimte voor een brasserie. "Ook daarvoor tonen al enkele mensen interesse", zegt Kestens. Tegelijk speelt hij met het idee om de grote stadstuin open te stellen voor het publiek. "Zo zal je van de Heembeemd naar het Klein Begijnhof kunnen wandelen. Wij gaan voor nieuwe toegangen zorgen."

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio