Bouw pijlers nieuwe Scheldebrug gaatvan start

Vandaag wordt begonnen met het heien van de sta­len buispalen voor de nieu­we Scheldebrug. De brug zal op zeven pijlers rusten, waarvan er zes in de Scheldebodem worden geslagen.

jmartynowski

BR>

Op de Scheldeoever in Bornem krijgt het landhoofd van de nieuwe brug stilaan vorm. Tegen maart 2008 moet dat landhoofd klaar zijn. Ook op de Scheldeoever in Temse werden al ingrijpende werkzaamheden voor de tweede Scheldebrug uitgevoerd. Vandaag wordt begonnen met het heien van de stalen buispalen in de Schelde. Die vormen de aanzet van de brugpijlers van de nieuwe Scheldebrug.

Tussen de landhoofden in Bornem en Temse zal de nieuwe brug rusten op zeven pijlers, waarvan er zes in de Schelde worden ingeplant. Een brugpijler komt op de Wilfordkaai in Temse op de plaats waar Belgomine momenteel nog een weegbrug in gebruik heeft. De werkzaamheden voor de bouw van die pijler starten rond de jaarwisseling. Om de dragende constructie te verstevigen, wordt breuksteen gestort in de Schelde rond de pijlers en worden slechte grondlagen weggegraven. De buispalen worden ook gevuld met beton. Op de pijlers worden begin volgend jaar de betonnen verdeelbalken die de nieuwe brug gaan dragen, aangebracht.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio