"Skaters zorgen wel voor overlast"

Emile Van der Taelen, bewoner van de Lamotsite, voelt zich onrecht aangedaan door de heisa over de opgepakte jonge skaters. "Wij kampen hier wel degelijk met overlast", zegt de man.

jmartynowski

BR>

"Zonder het optreden van de politie in vraag te willen stellen, wil ik wel duidelijk maken dat er echt wat aan de hand is." Sinds de heraanleg van de Haverwerf, deels met gepolijst beton, is het plein een gegeerd plekje bij de Mechelse skaters. "Al twee jaar worden we tijdens de zomermaanden dagelijks door opeenvolgende groepjes van vier tot zeven skaters tot soms middernacht geterroriseerd. Uren aan een stuk gaan de acrobatische oefeningen gepaard met een ondraaglijk gekletter van skateboards op het beton. Genieten van een boek, muziek of televisie is voor ons onmogelijk", vertelt Emile.

Hij verwijt de skaters ook een gebrek aan respect voor privé-eigendommen en het openbaar domein. "Zitbanken worden ingevet met parafine om het glijden te verbeteren en bij hoogwater wordt er ongegeneerd tegen de gevel geplast. Het overgrote deel van de skaters zijn volwassenen tussen 18 en 30 jaar."

Jeugschepen Caroline Gennez (sp.a) wil nagaan of het praktisch haalbaar is om binnen bepaalde tijdsperioden te skaten in de stad. "Hierover willen wij overleggen met skaters, ouders en buurtbewoners om tot een goede oplossing te zoeken", zegt ze. Burgemeester Bart Somers (Open Vld) blijft achter zijn politie staan. "De Mechelaars hebben gevraagd om maatregelen tegen overlast. Niemand wil terug naar de situatie van vroeger. Al begrijp ik best dat het soms moeilijk is om een evenwicht te vinden."

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio