CM koopt oude kazerne

De oude rijkswachtkazerne aan de Boudewijnlaan in Heist-op-den-Berg staat al enkele jaren leeg. De Christelijke Mutualiteiten (CM) hebben het gebouw nu gekocht en plannen er een nieuw hulpmiddelencentrum, dat vanaf volgend jaar zowel leden als niet-leden zal bedienen.

jmartynowski

BR>

In 1992 werd aan de Boudewijnlaan een nieuwe rijkswachtkazerne gebouwd met bureaus en garages, met een totale grootte van 21,7 are. Na de politiehervorming huisvestte de kazerne nog enkele jaren een deel van de lokale politie tot die twee jaar geleden het voormalige klooster op de berg in gebruik nam. Sindsdien staat de kazerne leeg.

De CM heeft de kazerne nu gekocht en verhuurt die aan de coöperatieve vennootschap Assist Hulpmiddelen. "Wij hebben sinds drie jaar in Mechelen al een centrum voor hulpmiddelen. Om die dienstverlening dichter bij de mensen te brengen, werd vorig jaar in Bornem een filiaal geopend. Volgend voorjaar willen wij in Heist ook een hulpmiddelencentrum openen. In een verdere toekomst kan er ook in Lier zo'n centrum komen", zegt Pieter Vanhee, directeur Zorg regio Mechelen bij CM.

"Door de vergrijzing van de bevolking wordt de groep senioren steeds groter en groeit de nood aan die hulpmiddelen", meent Vanhee. "In het nieuwe centrum kunnen zowel leden als niet-leden terecht om hulpmiddelen zoals rolstoelen, bedden, krukken, stomamaterialen, aangepaste lingerie, incontinentiemateriaal, borstprotheses of revalidatiemateriaal te kopen of huren. Een ander aspect van onze service is advies geven over hulpmiddelen en zorgsituaties."

Wit-Gele Kruis

De kazerne omvat nu vrij veel kleinere lokalen. "Het is de bedoeling om daar een grote ruimte van te maken. Architectenbureau Walter Vloeberghs werkt aan het inrichten van de bureaus. De achterbouw zal worden doorverhuurd aan het Wit-Gele Kruis, dat momenteel nogal krap is gehuisvest en hier kantoren, garages en parking vindt.

Pierre ANTHONISSEN

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio