De Bellefleur: nog 4 maanden

Jan en Christine Buytaert zijn aan hun laatste maanden bezig als uitbaters van De Bellefleur in Kapellen. In februari laten ze hun sterrenrestaurant over, na ruim 32 jaar. Tijd voor iets anders, hoewel Buytaert ‘iets' in de horeca niet uitsluit.

jmartynowski

BR>

Jan Buytaert introduceerde in 1975 de open keuken in Vlaanderen én de nouvelle cuisine in België. Zijn restaurant De Bellefleur - "Frans klassiek met hedendaagse accenten" - had tot eind 2005 twee Michelin-sterren, nu nog één. "De nieuwe directeur heeft het niet gepikt dat ik liet weten dat ik stilaan een opvolger zoek", verklaarde Buytaert toen in Gazet van Antwerpen. Wel, die opvolger is er nu. In februari wordt het restaurant overgenomen.

Jan en Christine verwennen hun trouwe gasten nog tot eind januari. Dan houdt het op, na ruim 32 jaar. De chef-kok en zijn echtgenote willen in een sabbatjaar in eerste instantie meer tijd vrijmaken voor familie, vooral de kleinkinderen. Stilzitten is er, zeker voor Jan, allicht niet bij. Zo meent hij de adrenaline van een restaurant houden erg te zullen missen. Daarom ook sluit hij zelfs een comeback in de horeca niet uit. Dat bleek ook al in 2005 toen hij verklaarde: "Ik ben in de herfst van mijn carrière." De Kapellenaar heeft trouwens al plannen. Zo wil hij samen met zijn goede vrienden Johan Segers van ‘t Fornuis en Marc Paesbrugghe van Sir Anthony Van Dijck een boek schrijven. Het zou een soort kookboek worden dat terugblikt op hun drie carrières in de keuken.8CMMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio