"Hier moet groen komen"

Projectontwikkelaar Cores Development kreeg gunstig advies van het schepencollege om 43 flats te bouwen op de hoek Antwerpsestraat- Ridder Van Ranstlei, op de voormalige parking van Agfa Gevaert. De buurtbewoners stelden een gezamenlijk bezwaarschrift op.

jmartynowski

BR>

Het terrein zorgt met de nieuwe plannen alweer voor ophef. Eerder verzette de buurt zich tegen de aanvraag om er een Aldi te vestigen. En nu is er dus het bouwproject van Cores Development, sinds kort ook eigenaar van de site. Aanvankelijk wou de ontwikkelaar meer wooneenheden creëren en alles er nagenoeg volbouwen. Maar onder druk van het lokale wijkcomité werd dat plan teruggefloten.

De aangepaste ontwerpen kregen positief advies. Cores bracht het aantal flats terug naar 43 stuks én twee handelspanden op de plek waar nu nog het tankstation van Q8 staat. Er komt ook een ruimte mét doorsteek naar de achterliggende groenberm, die Cores in samenspraak met de buurt wil invullen. "Voor zo'n stukje speelterrein ijveren wij al 30 jaar. Dat is erg positief", zegt buurtbewoonster Annemie Creemers. "Maar verder vind ik het jammer dat Mortsel wordt volgebouwd. Zeker in een gebied waar de druk al zo groot is. Toch blijven we realistisch. Dat project komt er en in die zin moeten we er het beste van maken. Daarom vragen wij dat de nieuwe bewoners worden verplicht om hun ondergrondse garage te gebruiken. En we hopen ook dat er een groenscherm komt."

Buurman Paul Van Laer is veel minder gematigd. Hij keert zich fanatiek af van de plannen. "Die bewoners kijken recht in onze tuinen. Weg met de privacy", haalt hij uit. "Esthetisch is de bouw evenmin verantwoord. De stijl past niet bij de rest van de straat. En door dit project gaan ook de verkeersdruk en de parkeerproblemen toenemen." Nog in het bezwaarschrift twijfelt de buurt aan de slaagkansen van de handelspanden op de plek.

Seppe SLAETS

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio