Megastort naast Ring opgeruimd

De dienst Stadsreiniging heeft zaterdag een sluikstortberg van zes ton opgeruimd naast de Ring in Berchem. Een afsluiting moet de herhaling van het probleem voorkomen.

jmartynowski

BR>

De afvalberg had zich over een lange periode opgestapeld op de berm van de Ring in de richting van Nederland, bij de wandelbrug aan de Edgar Tinelstraat. "Het opruimen was een moeilijke klus", zegt milieuschepen Guy Lauwers (sp.a), "op die schuine berm moesten onze mensen al hun alpinistische talenten aanspreken. We hebben noodgedwongen ook de zijkant van de Ring tijdelijk afgesloten om bij het afval te geraken. Dat het zo lang heeft geduurd voordat die berg van zes ton is opgeruimd, had te maken met allerlei discussies over de eigendom van de grond. Maar goed, het vuil is weg en we gaan nu op zoek naar sporen van de daders."

Het districtsbestuur van Berchem investeert 4.600 euro in een afsluiting die herhaling van het probleem moet voorkomen. "De strijd tegen het sluikstorten is een permanent gevecht", zegt Guy Lauwers. "Het maandelijkse volume van 600 ton stijgt niet, maar de aard van het afval verandert wel. Vroeger ging het vooral om zakken, nu vinden we hele salons."

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio