Fietspad Durmebrug tegen 2009 aangepast

Burgemeester Rik Daelman (Open Vld) kreeg van Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) de belofte dat er tegen 2009 een vernieuwde Durmebrug komt. Die moet de veiligheid van fietsers drastisch verhogen.

jmartynowski

BR>

De laatste jaren kwam de Durmebrug meermaals in de aandacht. Zowel de Fietsersbond als wijkverenigingen klaagden de levensgevaarlijke situatie voor fietsers op de Durmebrug aan. De fietspaden zijn op de brug niet gescheiden van de rijbaan. Burgemeester Rik Daelman noemt de Durmebrug zelfs het gevaarlijkste punt van Waasmunster.

Eind vorige week trok Daelman naar Brussel voor overleg met minister Crevits over de situatie. Daar kreeg hij de belofte dat het Vlaams gewest tegen 2009 de Durmebrug wil vernieuwen, met gescheiden en dus veilige fietspaden. "Een geheel nieuwe brug is niet mogelijk, maar het is technisch wel mogelijk om op de bestaande onderbrug een nieuwe en bredere staalconstructie te plaatsen", aldus Daelman. "Op die manier zal het fietspad op de brug kunnen aansluiten op het nog te realiseren gescheiden fietspad dat langs de N446 wordt aangelegd."

Tegen 2009 zou die verbreding van de Durme­brug klaar moeten zijn. Dat jaar wordt ook het nieuwe fietspad langs de N446 aangelegd tussen Waasmunster en Dendermonde. Samen met de herinrichting van het kruispunt Kerkstraat, Roosenberglaan en Pontravelaan (daar plant het Vlaams gewest een rotonde) zal de verkeerssituatie dus ingrijpend verbeteren.

JoVe

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio