Bouw pijlers nieuwe Scheldebrug van start

Vandaag wordt begonnen met het heien van de sta­len buispalen voor de nieu­we Scheldebrug. De brug zal op zeven pijlers rusten, waarvan er zes in de Scheldebodem worden geslagen. De zevende komt op de Wilfordkaai in Temse.

jmartynowski

BR>

Op de Scheldeoever in Bornem krijgt het landhoofd van de nieuwe brug stilaan vorm. Tegen maart 2008 moet dat landhoofd klaar zijn.

Ook op de Scheldeoever in Temse werden al ingrijpende werkzaamheden voor de tweede Scheldebrug uitgevoerd. Daar werden onder meer de ontruimde kantoren van Belgomine en het lokaal van de watersportvereniging afgebroken en nutsleidingen verlegd.

Vandaag start een nieuwe fase en wordt begonnen met het heien van de stalen buispalen in de Schelde. Die vormen de aanzet van de brugpijlers van de nieuwe Scheldebrug. Zij hebben elk een buitendoormeter tussen 1,62 en 2,02 meter.

Tussen de landhoofden in Bornem en Temse zal de nieuwe brug rusten op zeven pijlers, waarvan er zes in de Schelde worden ingeplant. Een brugpijler komt op de Wilfordkaai in Temse op de plaats waar Belgomine momenteel nog een weegbrug in gebruik heeft. De werkzaamheden voor de bouw van die pijler starten rond de jaarwisseling.

Om de dragende constructie te verstevigen zal breuksteen worden gestort in de Schelde rondom de pijlers en zullen slechte grondlagen worden weggegraven. De buispalen worden ook gevuld met beton. Op de pijlers worden begin volgend jaar de betonnen verdeelbalken die de nieuwe brug gaan dragen, aangebracht.

Gert NOBELS

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio