Vakbonden blokkeren toegang bij Bayer/Lanxess

Vakbondsmilitanten blokkeren sinds maandagochtend 6 uur de toegang tot de bedrijfsterreinen van Bayer/Lanxess in Antwerpen. Onderaannemers en vrachtwagens raken niet binnen, zowel op de vestiging op de rechteroever van de Schelde in Lillo als op de linkeroever in Kallo. Het productiepersoneel is wel gewoon aan de slag.

Belga

Volgens het gemeenschappelijk vakbondsfront zullen de acties waarschijnlijk verschillende dagen duren. "Het productiepersoneel blijft wel werken maar ook daar is de actiebereidheid groot. Er bestaat veel ongenoegen over de geplande afbouw van de ploegen", zo luidt het in een persbericht.

De acties zijn gericht tegen de besparingsplannen van de directies van Bayer/Lanxess. De vakbonden noemen die plannen asociaal. "De uitbesteding van personeel en het terugdraaien van de bezettingen van portiers en brandweer met meer dan de helft leidt tot ongenoegen", aldus het persbericht.

"De mensen vinden dat de directies zo met mensenlevens spelen. De afgelopen twee weken gebeurden er nog drie zware ongevallen op de site waarbij zwaargewonden naar het ziekenhuis werden afgevoerd."

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio