Van voetbal- tot knokploeg

In Vilvoorde is een jeugdtrainer aangehouden nadat hij een supporter klappen had gegeven. In Lede dook een doelman van een eersteprovincialer de tribune in en raakte er slaags met toeschouwers. En in Mechelen gingen twee jeugdploegen met elkaar op de vuist. Kortom: in sommige afdelingen was het verschil tussen voetbal- en knokploeg dit weekend soms flinterdun.

bsouffreau

BR>

1 Een trainer van voetbalclub ACS Koningslo (Vilvoorde) is zondag aangehouden nadat hij een 40-jarige supporter zwaar had geslagen en geschopt. Dat gebeurde zaterdag tijdens een wedstrijd van het knapenelftal. De match werd om 13u gespeeld in Londerzeel. De trainer van ACS Koningslo werd door de scheidsrechter verwijderd wegens zijn gedrag. De 40- jarige supporter van tegenpartij SK Steenhuffel werd door de man bijzonder hard aangepakt. Hij sloeg en schopte hem. Het slachtoffer liep een dubbele oogkasbreuk op. Zijn aanvaller, die door ACS inmiddels werd ontslagen, wordt beschuldigd van slagen en verwondingen met blijvende werkonbekwaamheid tot gevolg.

2 De wedstrijd in eerste provinciale Oost-Vlaanderen van zondag tussen Jong Lede en Aalter werd in de 78ste minuut stilgelegd. De bezoekende keeper Davy Boudewijns had zijn doel verlaten en ging in de tribune zijn frustratie botvieren op enkele toeschouwers. Bestuurslid van Jong Lede Jan Van Buggenhout begreep niet wat de doelman bezielde. “Het was een sportieve wedstrijd. Ongelooflijk dat dit moet eindigen met enkele gewonden. De federale politie startte een onderzoek”, stelde Van Buggenhout.

3 Een wedstrijd tussen de -16-ploegen van KV Mechelen en Standard is zaterdagmiddag stevig uit de hand gelopen.Na de partij, door Malinwa gewonnen met 1-0, kookte het potje bij een aantal Luikenaars over.Aanleiding was de strenge bestraffing - twee rode en tal van gele kaarten - van het potige spel van Standard. De jonge spelers maakten amok in de kleedkamer en gooiden projectielen. Bij het buitengaan escaleerde de situatie. Enkele supporters raakten betrokken in een handgemeen en er vielen langs weerszijde rake klappen. De politie kwam ter plaatse. Twee spelers van Standard dienden een klacht in. KV Mechelen verkoos dat niet te doen en gaat ervan uit dat de voetbalbond zich over de rel zal buigen.

Nu in het nieuws