Film: 'Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain'

Print
Jean Pierre Jeunet ken je misschien van 'Delicatessen' of 'La Cité Des Enfants Perdus', maar ongetwijfeld van 'Alien Ressurection'.
Gedurende het hele verhaal word je begeleid door een verteller, die zich ongelooflijk leuk van zijn taak kwijt. In een eerste deel vertelt hij je over Amélie's eerste levensjaren en dit vanaf de verwekking van Amélie. Haar ouders zijn op zijn minst erg bizar, of zeg maar redelijk gestoord. Als haar moeder dan ook nog plots komt te overlijden, sluit haar vader zich helemaal af, waardoor ze als het ware in een aparte wereld gaat leven.
Als ze op een dag bedenkt, dat ze het leven van andere mensen kan beïnvloeden, beslist ze de goede mensen als het ware te belonen en de minder goede mensen, te straffen voor hun daden. Zo neemt ze wraak op de kruidenier omdat die zijn achterlijke hulpje constant belachelijk maakt. Haar wraak bestaat er uit dat ze in zijn appartement sluipt en allerhande kleine details verandert, zoals deurklinken van richting veranderen, de tandpasta en de voetencreme omwisselen...
De film is doorspekt met dit soort spitsvondigheden, die van deze film een verfrissend en verrassend avontuur maken. Deze prent moet je gewoon ontdekken, het is naar mijn gevoel een soort van volwassenen sprookje. Veel meer dan enkel een grappige feel good-movie. Ik heb gelachen, heb verbaasd staan kijken, ben absoluut verrast door deze surrealistische film. Kortom, ik heb van elk moment genoten. Lang geleden dat dat nog gebeurd is.

Ticketprijs UGC (enige bioscoop waar deze film wordt gedraaid): 260 BEF.

Nu in het nieuws