Partij Volksbelangen heet voortaan 3D

De lokale politieke partij Volksbelangen heet voortaan 3D. De naamsverandering is ingegeven na een doorgedreven evaluatie waarbij het laatste kiesresultaat volgens het bestuur licht tegenviel. Het kartel met Open Vld blijft wel behouden.

jmartynowski

BR>

"Volksbelangen is dood, leve 3D." Op deze manier vieren de leden de naamsverandering van de Rumstse politieke partij. Volksbelangen werd in 1970 in de toenmalige gemeente Reet opgericht binnen de schoot van de christendemocraten. Hun grootste tegenstrever destijds was Gemeentebelangen. Laatstgenoemde partij sloot zich in 1976 aan bij CVP Rumst waardoor de partij van toenmalig lijsttrekker Aster Devrieze verweesd achterbleef.

"Ondanks, of misschien juist dankzij dit feit, bleef onze partij de enige die niet vanuit nationale hoek wordt gesteund of gedirigeerd" zegt huidig voorzitter André Gielis. "Toch hadden we van de laatste gemeenteraadsverkiezingen meer verwacht. Een doorgedreven evaluatie was dan ook nodig." Hierdoor plant de partij, die momenteel met vijf verkozenen in de oppositie zetelt, een andere inzet en mentaliteit wat ze wil accentueren met een naamswijziging. "3D is de afkorting van ‘drie dorpen'", gaat Gielis voort. "Naast de nadruk op Reet, Rumst, Terhagen betekent dit ook driemaal de letter D voor doelgericht, democratisch en doorzichtig."

Ons logo is een kubus en zoals je weet is dit een inhoudsmaat. We willen dan ook een partij zijn met inhoud. Meteen starten we ook met een eigen website en zaterdag komen we met onze nieuwe naam naar buiten op de Rumstse braderie."

JW

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio