Olivier Deschacht: etter of winnaar?

Olivier Deschacht: etter of winnaar?

Olivier Deschacht: etter of winnaar?

Print
Wat bezielde Deschacht? Duwen, vechten, schelden: de kapitein van Anderlecht trok in Roeselare alle aandacht naar zich toe. En dat is niet de eerste keer dit seizoen.
BR>
Deschacht houdt zelden zijn mond, loopt zich wekelijks de pleuris uit zijn lijf en typeerde zichzelf twee weken geleden nog als ”een slecht karakter”.

Anderen over Olivier Deschacht: etter of winnaar?
Vader Ronny Deschacht
Fils-à-papa, snauwde Roeselare-aanvoerder Fred Vanderbiest richting Deschacht. Het is een verwijt dat Olivier Deschacht al zijn hele carrière achtervolgt. Die papa is immers de gefortuneerde Ronny Deschacht, stichter van Doe-het-zelf-keten Deschacht Plastics en sponsor van onder meer eersteklasser Lokeren.

”Het zou mij niet verbazen als net die belediging Olivier door het lint heeft doen gaan”,verdedigt hij zijn zoon.

Oud-Trainer Aimé Anthuenis
”Geen twijfel mogelijk, Olivier is een echte winnaar”, zegt Aimé Anthuenis. De huidige technisch directeur van Germinal Beerschot gaf Deschacht in 2001 als eerste een kans in de basis van Anderlecht.

”De manier waarop Olivier zijn carrière gemaakt heeft, typeert hem helemaal. Hij heeft het allemaal alleen gedaan, op karakter, mentaliteit en vechtlust."

Ex-ploegmaat Yves Vanderhaeghe
"Toen ik de kleedkamer van Roeselare binnenstapte, was het meteen van ‘Hé,uwe copain mag eens op zijn woorden letten’. En ik kon ze geen ongelijk geven. Maar ik vergeef het Olivier. Normaal is hij helemaal niet zo.Integendeel, hij heeft zichzelf altijd onder controle.Het beste bewijs:in drie seizoenen heeft hij amper zeven gele kaarten gekregen. Voor een verdediger is dat tweemaal niets.Het moet een samenloop van omstandigheden zijn die hem zondag over de schreef hebben doen gaan.Eerst die gele kaart waardoor hij als Gentenaar de wedstrijd tegen AA Gent mist - ik weet dat hij daar zeer gevoelig voor is.Vervolgens die achterstand en het nieuwe puntenverlies.Komt daarbij dat Anderlecht al weken onder spanning staat. En tot slot is er zijn al weken onder spanning staat. En tot slot is er zijn niet-selectie voor de Rode Duivels."

.

Nu in het nieuws