Bekijk het fotoalbum van de Antwerpse Torenrun

Bekijk het fotoalbum van de Antwerpse Torenrun

Bekijk het fotoalbum van de Antwerpse Torenrun

Print
Antwerpen - In Antwerpen werd verleden zondag de Torenrun georganiseerd. De deelnemers moesten de 479 trappen van KBC-toren, ook gekend als de 'Boerentoren', oplopen.
Bij de mannen ging de zege van de tweede editie van de 'Q KBC Torenrun' naar de 27-jarige Koen Veramme, bij de vrouwen liep Kirsten Braem, 22 jaar. Beiden wonnen vorig jaar ook al.

De torenrun is eigenlijk het officiële Belgisch kampioenschap trappenlopen, vorig jaar voor de eerste maal georganiseerd in ons land. Naast getrainde sportievelingen, bestormden ook verschillende brandweerkorpsen in uitrusting -met perslucht van 25 kilogram- en tal van BV's de op één na hoogste toren van Antwerpen. De kathedraal is nog net iets hoger.

Vooral het 'Thuis-team', van de gelijknamige Eén-televisiereeks, deed het goed. Met Marleen Merckx (Simonneke - 6:28), Bart Van Avermaet (Waldek - 6:36) en Vanya Wellens (Femke 7:05) namen ze heel het podium in de categorie BV's in.

In totaal deden zevenhonderd mensen tussen 10 en 17 uur een poging om de zesentwintig verdiepingen van de toren te overwinnen. Amper 4 dagen na het openen van de inschrijvingen, was de deelnemerslijst volgeboekt. Vorig jaar waren er vijfhonderd deelnemers.

Bekijk het fotoalbum
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio