Meisje van 11 in diepe coma na aanrijding

Print
Het meisje van 11 jaar, dat zaterdagavond in het centrum van Munkzwalm is aangereden door een auto, ligt in een diepe coma.
Het kind is, in tegenstelling tot eerdere berichten, niet overleden, maar verkeert volgens het parket in Oudenaarde nog altijd in levensgevaar.

Het kind wou zaterdagavond rond halfzes voor de ouderlijke woning oversteken om een boodschap te doen in de winkel aan de overkant, toen het werd gegrepen door een personenwagen. De jonge voetgangster werd meegeslingerd en kwam terecht onder een geparkeerde auto. Omstaanders moesten de wagen optillen om het kind te bevrijden.

Het MUG-team van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Elisabeth in Zottegem kwam ter plaatse om het slachtoffer de eerste zorgen toe te dienen. Het slachtoffertje werd meer dan een uur gereanimeerd en is in allerijl naar het Universitair Ziekenhuis Gent gebracht. Daar vecht ze nog altijd voor haar leven.

Het parket in Oudenaarde stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Volgens diens bevindingen reed de chauffeur van de auto niet te snel en had de man ook niet gedronken.
Nu in het nieuws