Crevits trapt 29ste Week van het Bos in gang

Print
Brasschaat - In de Antwerpse gemeente Brasschaat is zondag officieel het startschot gegeven van de 29ste editie van de Week van het Bos.
Vlaams minister van Natuur, Hilde Crevits (CD&V), zakte voor de gelegenheid af naar het Peerdsbos, één van de meest gekende bossen in de provincie Antwerpen. De volgende week worden, tot 14 oktober, in Vlaanderen en Brussel ook particuliere bossen opengesteld en is er een waaier aan activiteiten voor de bosbezoekers.

Het thema van het grootste bosevenement van Vlaanderen is dit jaar "De bosbeheerder in beeld". De boswachter is het meest gekende gezicht, maar daarnaast zijn er vele honderden bosbeheerders actief, anoniem voor veel bosbezoekers.

"Bosbeheer is doorgaans een abstracte term. De bevolking is er zich niet van bewust dat onze bossen 'beheerd' worden", stelt het organiserende Agentschap voor Natuur en Bos. "Nu kan iedereen kennismaken met onze Vlaamse bosbeheerders en ontdekken wie ze zijn, wat ze doen, wat hun uitdagingen zijn en wat hen zo boeit bij het beheren van bossen", legt woordvoerster An Wouters uit.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio