Man probeerde in te rijden op agent tijdens Wodca-actie

Print
Antwerpen - Tijdens een extra grootschalige Wodcacontrole in de hele provincie Antwerpen heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een automobilist klemgereden in Bonheiden, bij Mechelen.
De dronken man was op de vlucht geslagen voor de controle en had daarbij bijna een motorrijder van de politie aangereden.

In totaal nam een 350-tal politiemensen deel aan de grootschalige Wodca-actie. De lokale en de federale politie zetten controles op in 46 gemeenten van de provincie Antwerpen. Daarbij werden 2.733 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Liefst 227, of 8,31 procent, bestuurders begingen een zware overtreding.

Zo ook een autobestuurder op de Mechelbaan in Putte. De 31-jarige man had geweigerd te stoppen aan een opgestelde controlepost. Hij maakte rechtsomkeer en in de daaropvolgende achtervolging door de politie, zou de man getracht hebben een motorrijder van de politie aan te rijden.

Hij werd klemgereden ter hoogte van de Putsesteenweg in Bonheiden. De chauffeur is geen onbekende voor het gerecht en bleek dronken te zijn. Hij werd een tijdlang gearresteerd wegens weerspannigheid.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio