Maïshakselaar grijpt bejaarde landbouwer

Print
Ravels - De 82-jarige Karel Schellekens is vrijdagmiddag overleden, nadat hij 's ochtends op de akker naast zijn woning werd gegrepen door een maïshakselaar. De ongelukkige man geraakte met zijn rechterbeen vast in het mechanisme. Het duurde ruim een halfuur eer de hulpdiensten hem konden bevrijden uit de machine.
BR>
Op de akker naast de woning van Karel Schellekens in de Singelstraat werd vrijdagochtend maïs geoogst. Een werknemer van het loonwerkers­bedrijf Willemse, dat tegenover de akker is gelegen, was er aan de slag. "De man wilde net een nieuwe rij aanzetten", vertelt zaakvoerder Jef Willemse. "Opeens hoorden ook wij, via de seinapparatuur, roepen. 'Stop, stop, stop!' Onze werknemer heeft de machine onmiddellijk stilgelegd en merkte dan pas dat iemand in de hakselaar was vastgeraakt."

De zon stond vrijdagochtend nog laag en scheen fel en een loonwerker moet vanop zo'n hakselaar heel wat in de gaten houden. "Of hij de juiste rij neemt en geen maïs omverrijdt", licht Jef Willemse toe. "Die jongen had echt niet kunnen zien dat er iemand in de buurt van zijn hakselaar stond. Karel Schellekens stond op de hoek van de akker. Met zijn grijze kostuum viel hij niet op. "

Brandweercommandant Jos Dickens benadrukt dat de hulpdiensten de grootste moeite hadden om de bejaarde man uit de hakselaar te bevrijden.

Demonteren

"We hebben eerst moeten overleggen hoe we een deel van het toestel konden demonteren, zodat we de haken manueel konden terugdraaien. Maar het slachtoffer had erg veel pijn. Pas nadat hij voldoende verdovende medicatie had gekregen, hebben we hem kunnen bevrijden."

Karel Schellekens werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd, maar is daar in de loop van de middag overleden. Schellekens en zijn echtgenote werden ruim tien jaar geleden al eens het slachtoffer van een gasontploffing. Beiden raakten toen zwaargewond en moesten jarenlang revalideren.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio