Naschoolse opvang breidt uit

Print
Hoogstraten - De naschoolse opvang in Minderhout (Hoogstraten) wordt uitgebreid. Natascha Van Dijck klaagde enkele weken geleden de ontoereikende opvang aan. Ouders moesten in de rij aanschuiven om een plaatsje voor hun kinderen te reserveren. Na overleg met het stadsbestuur kan vanaf 8 oktober de huiswerkklas worden uitgebreid.
BR>
Een aantal nieuwe verkavelingen en steeds meer gezinnen die voor de naschoolse kinderopvang geen beroep kunnen doen op familie, verhoogden in Minderhout de druk op de buitenschoolse kinderopvang. Bovendien werd de capaciteit van de buitenschoolse kinderopvang Stekelbees na een controle van Kind & Gezin beperkt tot vijftig kinderen. Het probleem was accuut. Stekelbees, de schooldirectie en enkele schepenen zochten naar oplossingen. "Vanaf 8 oktober kunnen we in samenwerking met de school de opvangplaatsen van de Bezige Bij, de huiswerkklas in de school, op piekdagen uitbreiden", zegt schepen van Jeugd Tinne Rombouts (CD&V). "Er komt één begeleider bij. We nemen daardoor de druk op Stekelbees weg, zodat we in het totaal 90 kinderen kunnen opvangen. Dat is bijna een kwart van de hele schoolpopulatie in de gemeenteschool in Minderhout."

Kleuters en leerlingen uit de eerste graad kunnen na schooltijd onmiddellijk bij Stekelbees terecht. Kinderen vanaf het derde leerjaar worden in de huiswerkklas van de school opgevangen tot 17u. "Ik denk dat we een goede, en hopelijk duurzame oplossing hebben gevonden," besluit Tinne Rombouts.

GVN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio