Vlaamse Regering onderzoekt nieuwe brug

Het Regionaal Sociaaleconomische Overleg­comité Kempen (Resoc) overhandigt haar prioriteitenlijstje aan de Vlaamse Regering. Opvallend item is de vraag naar een extra brug over het Albertkanaal in Grobbendonk.

jmartynowski

BR>

Landmeter Paul Verhaert uit Grobbendonk ontdekte enkele maanden geleden in oude documenten dat Grobbendonk recht heeft op een extra brug. Het Belgische leger blies in 1940 een oversteekplaats op zonder die ooit te herstellen. Als de brug wordt heraangelegd, zou ze een prima ontsluitingsweg vormen voor het oprijzende industrieterrein Beverdonk. Verhaert lichtte het Resoc in.

"De nv De Scheepvaart ontwikkelt het industrie­terrein Beverdonk. Nu ontsluit slechts één weg de site. Een bijkomende weg is volgens het ruimtelijke uitvoeringsplan noodzakelijk in geval van nood. Dit betekent dat ten westen van het bedrijventerrein een nieuwe brug over het kanaal moet komen. Daarom vraagt het Resoc de Vlaamse regering om het voorstel te onderzoeken", zegt de landmeter.

Verhaert heeft al een naam voor de nieuwe brug. "Nadat de brug was opgeblazen, zorgde de een­armige veerkapitein Jules Corthoudt voor een oversteekvlot. Naar analogie met de Lange Wapper stel ik voor de nieuwe brug Korte Jules te dopen."

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio