Gemeente bouwt overdekte afscheidsruimte

Print
Meerhout - De gemeente Meerhout bouwt een overdekte afscheidsruimte op de begraafplaats langs de Lieve Vrouweweg. De overdekking wordt gelinkt aan de uitbreiding van het columbarium. Het gemeentebestuur raamt het project op 118.000 euro.
BR>
De overdekking in combinatie met het vergroten van het columbarium moet rouwenden beschutten voor slechte weersomstandigheden. Ontwerpbureau Carlier uit Westerlo tekende de plannen die tijdens de laatste gemeenteraad werden besproken. Door een gewijzigde regelgeving moet de gemeente ook een veiligheidscoördinator mee in het project opnemen.

De politieke partijen gaan akkoord met de komst van een beschutting, maar de manier waarop stuitte op kritiek. Sp.a Meerhout lanceerde het voorstel voor een overdekking tijdens de vorige legislatuur. De partij vond het echter geen goed idee om de overdekte afscheidsruimte te linken aan het columbarium. Schepen Jos Engelen (CD) verdedigde deze keuze door te stellen dat de overdekking zo dicht bij de ingang komt zodat mensen snel droog staan.

Jan Van Gils (Vlaams Belang) vond 28.000 euro voor de overdekking een fors bedrag. Hij bekloeg zich over het feit dat het dossier geen materiaalbeschrijving voor de overdekking bevatte.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio