Een soepketel als een badkuip zo groot

Print
Schelle - "Een soepketel zo groot als uw bad, een koelkast waar u uw eetkamer in kwijt kan." Zo nodigt San Marco Village aan de Boomsesteenweg in Schelle iedereen uit om op ontdekkingstocht te gaan in de feest- en evenementenhal en de geheimen van de imposante keuken van achthonderd vierkante meter te doorgronden.
BR>
De Open Bedrijvendag wordt in San Marco Village een heuse kijk- en doedag, met zowel een blik voor als achter de schermen. De evenementenhal kan feesten tot tweeduizend man aan, maar opzet is aan te tonen dat San Marco ook geschikt is voor kleinere groepen en voor ieders budget.

"De gasten checken in aan de foyer. Daar krijgen ze een vragenlijst om hun ontdekkingstocht door de verschillende zalen te starten. Door te luisteren naar de medewerkers en rond te kijken in de themazalen, zullen ze de vragen kunnen oplossen. Hiermee is een 'Fun en Dinner' voor tien personen ter waarde van 750 euro te winnen", zegt zaakvoerder Johnny Crijns.

Hij gunt ook een blik in de indrukwekkende keuken met materiaal dat je niet in de gemiddelde keuken terugvindt. "Wekelijks verzetten we voor vier- tot vijfduizend mensen twee ton voedsel. Dat doe je niet met een soepketel van een paar tien liter. In onze potten kan je makkelijk een bad nemen", lacht hij. "Het personeel van Wima inbegrepen werken er in de keuken alleen al 37 mensen." Tijdens de rondleiding komen ook de thema's brandveiligheid en milieu aan bod. Aan de brandveiligheid is de grootste zorg besteed met een gesofisticeerde sprinkler-

installatie en rookgordijnen. "Tijdens de week hebben we neprook in de hal geblazen en hebben we alles gefilmd zodat de bezoekers kunnen zien hoe alles in zijn werk gaat", aldus de zaakvoerder.

Dansen

Op het San Marcoplein zelf valt ook een en ander te beleven. Bij het binnenkomen kunnen de bezoekers zich inschrijven voor een dansworkshop salsa en latino of jumpen. De kinderen kunnen ook taarten bakken en ze met Smarties, aardbeien en ander lekkers versieren. Per workshop van een halfuur kunnen veertig personen deelnemen.

Je kan verder nog wijn proeven of een foto laten nemen net alsof je op het San Marcoplein gehuwd bent.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio