Expansie autocenter beroert buurt

Print
Rumst - ASC, het conditioneringsbedrijf voor auto's, aan de Kapelstraat in Terhagen (Rumst) wil uitbreiden. De omwonenden maken zich ongerust over uitzicht en verkeersoverlast in de buurt en vragen via een hoorzitting meer informatie en mogelijk inspraak in de plannen.
BR>
Ingevoerde auto's krijgen voor het vervoer een beschermlaag op het chassis. Voor ze bij de kopers belanden, moet die beschermlaag eerst worden verwijderd. Ook het interieur wordt klaargemaakt voor in de showroom. Op de ruime terreinen aan het bedrijf aan de Kapelstraat passeren ze daarom eerst bij Automotive Service Center (ASC).

Het bedrijf is gevestigd in een oude droogloods van een vroegere steenbakkerij en is echt aftands. De directie wil betere werkomstandigheden voor het personeel, een mooier ogend bedrijf met bovendien een grotere productiecapaciteit. Hiervoor plannen ze de bouw van een nieuwe werkplaats. De locatie hiervoor is aan de straatkant, tegenover de huidige vestiging.

"De oude loods blijft wel behouden en zal dienstdoen als overdekte opslagplaats", zegt directeur Brick De Schutter. "Mogelijk trekken we daardoor nieuwe klanten aan want we willen uiteraard met ons bedrijf groeien. Met ruim tien arbeiders bewerken we nu jaarlijks meer dan achtduizend auto's per jaar."

Omwonenden vrezen evenwel een verkeerschaos door het aan- en afrijden van vrachtwagens met de bekende dubbele laadplatforms. Wijkvereniging Actief Terhagen had dan ook een hoorzitting gepland met de zaakvoerder en schepen Eddy Huyghe (CD&V).

Hieruit bleek duidelijk dat het bedrijf op een grotere productie hoopt. "Het nieuwe gebouw zal de buurt zeker verfraaien", zegt de directeur. "Maar het is logisch dat een hogere productie meer verkeer zal genereren. En voorlopig loopt de enige weg naar de E19 door het dorpscentrum."

Schepen Huyghe zegt dat het gemeentebestuur de rijweg aan het bedrijf zal heraanleggen. "We hebben een ontwerper aangesteld, omdat we hier een ontdubbeling van de riolering plannen. Hoe die er zal uitzien, weten we nu nog niet maar we beloven een nieuwe hoorzitting als de plannen getekend zijn."

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio