Nancy is superjuf onder alle Vlaamse mini's

Print
Mechelen - Nancy Storms uit Heffen (Mechelen) is een leerkracht uit de duizend. Niemand in het Vlaams onderwijs begeleidt al zolang mini-ondernemingen als zij. Met een staande ovatie van haar 280 collega's in de Ursulinen Mechelen werd ze vrijdag in de bloemetjes gezet.
BR>
Als pas afgestudeerd licen- titaat toegepaste economische wetenschappen begon mevrouw Storms (45) haar loopbaan in 1984. "Ik stond eerst in de Sint-Jozefschool in Antwerpen. Een jaartje later kon ik hier in de Ursulinen starten", blikt ze terug.

In het Mechelse instituut in de Hoogstraat geeft ze les in het vijfde en zesde jaar boekhouden-informatica en handel. "Toen wij in onze school met het zevende specialisatiejaar distributie-verkoop van start gingen, rolde ik in de mini-ondernemingen. Oei, oei, hoe ga ik dat doen, dacht ik toen bij mezelf. Eenentwintig jaar later begeleid ik als coach nog altijd studenten bij leerondernemingen", lacht Nancy.

Al die jaren trouwe inzet leverden haar vrijdag een huldiging van de Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) en Voka-Kamer van Koophandel Mechelen op. "Ik ben zelf ook gehuwd met een leerkracht en ik heb bijzonder veel respect voor dit beroep", zegt Mechels Vlajo-voorzitter Carl Schockaert. "De rapporten van haar leerlingen zijn altijd piekfijn in orde."

Zelf houdt Nancy Storms mooie herinneringen over aan de mini-ondernemingen die ze al onder haar vleugels had. "Bodylux was de eerste. De naam lag nogal moeilijk bij de zustertjes die toen nog in onze school waren. Hij kon verkeerde associaties oproepen, terwijl het eigenlijk gewoon om de verkoop van badhanddoeken ging", vertelt Nancy.

Sommige leerlingen zijn vrienden voor het leven geworden. "Zo was ik onlangs op de dertigste verjaardag van een leerling van Minimali. Die verkocht houten speeltjes uit Tsjechië. "Met steun van onze directie mocht ik een bus inleggen naar Praag om het speelgoed af te halen. De man die de speeltjes vervaardigde, had nog nooit zoveel verkocht." Door de jaren heen heeft ze de jongeren ook zien evolueren. "Ze zijn vandaag mondiger, nemen meer initiatief en opvallend: ze werken bijna allemaal. Mini's richten zich tegenwoordig ook minder op producten en meer op diensten en evenementen. Dit jaar gaan onze Mechelse Regenboog Jongeren (Merejo) bijvoorbeeld multiculturele avonden organiseren."

Sven VAN HAEZENDONCK
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio