Sint-Martinussschool wint Ketnet-wedstrijd

Print
Zwijndrecht - De nieuwe eetzaal van de Sint-Martinusschool aan de Kloosterstaat is een ware lust voor het oog. De school won met dit lokaal dan ook de prijs voor de kleurrijkste school in de Ketnet-wedstrijd ‘Maak je school Ketnet'.
BR>
"Het waren de leerlingen zelf die wilden meedoen aan deze wedstrijd," vertelt directeur Wim Van Ranst. De bedoeling was dat we één lokaal helemaal zouden omtoveren in de Ketnet-stijl. We kozen voor de eetzaal, omdat die door alle leerlingen wordt gebruikt. Het was een oude, kleurloze ruimte die gerust wat opfrissing kon gebruiken." Iedereen die interesse had, mocht meehelpen. Alles gebeurde wel buiten de schooluren. "We hebben ook enorm veel hulp gehad van de ouders van de leerlingen", zegt Wim.

Rustige sfeer

In een paar weken tijd veranderde de eetzaal in een heus Ketnet-decor. De tafels staan in de vorm van een K, op tafel liggen Ketnet-placemats en er staat een Ketnet-koffer. "Sinds het lokaal een gedaantewisseling heeft ondergaan, is de sfeer tijdens het eten helemaal anders. Iedereen is veel rustiger. Er staat een zomers muziekje op en de kinderen kunnen na het eten nog een boekje lezen op het strand. Muziek en kleur is een combinatie die duidelijk werkt bij hen", aldus Wim.

Als beloning krijgt de school van Ketnet een graffitimuur. Om dat te vieren deden de leerlingen vrijdagnamiddag de Ketnet-dans op de speelplaats. Daarna werd de eetzaal officieel geopend met een receptie voor iedereen die had meegeholpen.

IP
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio