Andere voorrang op twee kruispunten

Kapellen verandert de voorrang van rechts op twee kruispunten nabij overwegen. Dat gebeurt in de Christiaan Pallemansstraat en op het Klein Heiken.

jmartynowski

BR>

De invoering van de absolute voorrang van rechts leidt op twee plaatsen in Kapellen tot een gevaarlijke situatie. Telkens gaat het om een kruispunt nabij een overweg van spoorlijn 12 Antwerpen-Essen.

Op het kruispunt van de Christiaan Pallemansstraat met de Sparrenlaan hebben bestuurders die uit de Sparrenlaan komen, in principe voorrang op het verkeer dat richting dorpscentrum rijdt. Maar het risico is dan dat automobilisten die richting centrum rijden, op de overweg moeten wachten. Eenzelfde situatie met mogelijke 'blokkering' doet zich voor aan de overweg op het kruispunt Klein Heiken-Eikvarenlaan.

Daarom wil het gemeentebestuur de voorrangsregels op beide plekken aanpassen. Zo moeten chauffeurs die vanuit de Sparrenlaan de Christiaan Pallemansstraat inrijden voorrang géven. Dat geldt ook voor bestuurders die vanuit de Eikvarenlaan naar het Klein Heiken willen.

De gemeenteraad moet het licht nog wel op groen zetten.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio