Buurman overleeft klap aan tunnel niet

Een zestiger werd vrijdagavond op de Antwerpsesteenweg in Kapellen geschept door een VW Golf die uit de tunnel richting centrum kwam gereden. De buurman - hij woonde vlakbij - stak de drukke gewestweg net voor de tunneluitgang over. Hij overleefde de klap niet.

jmartynowski

BR>

Een zestiger had vrijdagavond rond 21.40u net zijn wagen geparkeerd in de Zilverlindendreef in Kapellen-centrum. Daarna stapte hij naar zijn woning aan de Antwerpsesteenweg. Die straat moest hij wel oversteken, want zijn huis ligt aan de onpare kant. Bij het oversteken - pal voor de tunneluitgang, waar geen zebrapad ligt - werd hij geschept door een VW Golf die uit de tunnel kwam en richting dorpscentrum reed.

De voetganger werd op de motorkap van de auto geslingerd en weggekatapulteerd. Hij plofte neer op de ventweg langs de tunnel. De zestiger was op slag dood. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd hem te reanimeren, maar na een halfuurtje staakten ze hun pogingen. Hulp mocht niet baten. De man was haast voor zijn eigen voordeur overleden.

De automobilist die de man had aangereden, was zwaar in shock. In zijn wagen zaten ook drie kinderen. Ook hij kreeg de nodige verzorging. Politie en brandweer kwamen ook ter plaatse. Een tentje werd over het lichaam van het slachtoffer geplaatst. Het verkeer kon ondertussen door de tunnel blijven rijden.

"Dit is een drama", reageerde waarnemend burgemeester Luc Janssens, die ook ter plaatse kwam. Het ongeval was het eerste serieuze sinds Vlaams minister en Kapellenaar Dirk Van Mechelen op 27 augustus 2006 als allereerste door de tunnel reed. "En dat Kapellen zolang voor die tunnel heeft geijverd, net omdat er zoveel ongevallen op de overweg aan de Antwerpsesteenweg gebeurden", vervolgt Janssens. "Door de tunnel hebben we misschien al honderd ongevallen vermeden. Dit is bijzonder tragisch."

Christophe MATTHIJSSENSMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio