"Mijn kin is wel wat scherp"

Print
Antwerpen - Basisschool Maria Boodschap vierde de dag van de leerkracht op een bijzondere manier. De directeur vroeg aan een karikaturist om alle leerkrachten te tekenen.
BR>
"Dit is een uniek gebeuren", vertelt Antwerpenaar Frank Bervoets (39). "Een uitermate charmant initiatief. De reacties zijn ook uitermate positief. Kinderen kunnen ermee lachen wanneer ze hun leerkracht herkennen, terwijl ook de juffen het erg leuk vinden."

De enthousiaste leerkracht Annelies De Ceuster waakt voor het eerst over haar eigen derde kleuterklasje. "Ik vind het een origineel en grappig initiatief. Ook mijn leerlingen genoten van het schouwspel. Ze vonden het geweldig om de vorderingen stap voor stap mee te volgen. De karikatuur is bovendien goed gelukt. Ik herken mijn overdreven glimlach en de golfjes in het haar."

Jerry Kerremans ontvangst 's middags anderstalige nieuwkomers en is GOK-leerkracht in de kleuterschool. "Ik werk kindjes met een taalachterstand bij. Ik herken mezelf wel in de karikatuur. Ik was aan het zingen tijdens het maken. Misschien wel daarom lijkt mijn mond zo groot. Vooral de kin is enorm scherp."

De toegewijde Ingrid Troch is de juf van het eerste leerjaar en werkt al 25 jaar in de school. "Toen mijn leerlingen die meneer met zijn muts zagen, zei er eentje onmiddellijk: 'Dat is een kunstenaar!' Je merkt dat ik het ben, vooral door de bolle wangetjes, het stekelhaar en een wat langere neus."
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio