Frituur Falcon houdt ermee op

Print
Antwerpen - Zonder onverwachte wending verdwijnt op 15 oktober met Frituur Falcon het laatste echte fritkot uit de binnenstad. "We mogen nog terug naar het Falconplein", zegt eigenaar Wijnand van de Laar. "Maar de voorwaarden van de stad zijn onredelijk."
BR>
In de herfst van 2006 verhuisde Frituur Falcon naar het Van Schoonbekeplein, wat verderop. Na de heraanleg van het Falconplein zou het fritkot weer naar de vertrouwde stek trekken, maar die kans is nu wel heel klein geworden.

"Op 15 oktober komt een gespecialiseerde firma het fritkot opladen", zucht van de Laar. "Daarna is het afgelopen. Ik mag van het stadsbestuur terug naar het Falconplein, maar de voorwaarden zijn belachelijk: het moet een fritkot op wielen zijn, met een luifeltje. De oppervlakte mag maximaal 12,5m² zijn. Dat is maar een derde van de huidige grootte."

Overdekt frietjes eten zal er niet meer inzitten. Van de Laar: "Dat zou terug naar de jaren zeventig zijn! Klanten willen droog en beschut tegen de wind kunnen eten. Negentien jaar lang werkte ik om een klantenbestand op te bouwen. Met die nieuwe voorwaarden heeft het geen zin om door te gaan."

Van de Laar moet vier mensen afdanken. "Waanzinnig toch! Ik heb nog bedenktijd tot einde oktober. Maar als de stad haar normen niet verandert, is het gedaan met fritkoten in het stads- centrum."
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio