Moderne woningen in plaats van bordelen

Print
Antwerpen - Wie in het Arboretum aan de Schaafstraat wil gaan wonen, kan zich vanaf maandag inschrijven voor één van de veertien appartementen of woningen. Het complex in de Antwerpse stationsbuurt wordt in februari 2008 opgeleverd en is het grootste project van het autonoom vastgoedbedrijf Vespa.
BR>
De woningen, met eigen terras, zijn gebouwd rond een gemeenschappelijke binnentuin en variëren in prijs tussen de 193.000 en de 278.000 euro. Wie wil, kan ook nog een eigen parkeerplek kopen onder het complex. Extra aantrekkelijk is het verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van de gebruikelijke 21%.

"Aanvankelijk zou het complex gebouwd worden door een Nederlandse project- ontwikkelaar, maar door interne problemen werd de startdatum telkens uitgesteld. Daarop heeft de stad besloten om via Vespa zelf het project te ontwikkelen. Daardoor is het meteen ook het grootste project van het autonoom vastgoedbedrijf tot op heden", zegt schepen van Stad- sontwikkeling Ludo Van Campenhout (Open Vld).

Prostitutiepanden

Het Arboretum komt op de plaats waar vroeger verkrotte prostitutiepanden stonden. En dat geldt ook voor fase II van het Designcentrum op de hoek van de Lange Winkelhaakstraat met de Dambruggestraat.

"Hier heeft de stad vijf voormalige bordelen gekocht, die aansluiten op het Design-centrum. Zo is het gebrek aan vergaderruimte in het centrum opgelost en bleef er nog voldoende ruimte over voor de bouw van vier appartementen en een studio", zegt schepen van Wonen, Leen Verbist (sp.a).

Groot aanbod

Alleen al dit najaar verkoopt Vespa 41 woningen en appartementen. Het gaat telkens om verkrotte of verwaarloosde gebouwen. Die worden door het autonoom vastgoedbedrijf gerenoveerd en op de markt aangeboden. In sommige gevallen, zoals het Arboretum, worden de panden gesloopt om plaats te maken voor een volledige nieuwbouw.

Patrick VAN DE PERRE
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio