Dieven aan de haal met Afrikaanse oehoe

Rony Tielemans uit Zandhoven zit opnieuw in zak en as. Donderdag verdween bij hem thuis een Afrikaanse oehoe. De vogel - "mijn verjaardagscadeau van dit jaar" - werd allicht gestolen. Eind augustus ging ook Tielemans' Amerikaanse oehoe vliegen, maar die kon hij een dag later recupereren. "Hopelijk loopt het nu even goed af."

BR>

"Donderdagavond kwamen we thuis", vertelt Rony Tielemans, "en mijn Afrikaanse oehoe was verdwenen uit de tuin." Tielemans woont aan Het Veld in Zand- hoven. "Vermoedelijk werd de oehoe gestolen. Ten eerste gaat de vogel nooit vliegen - hij is trouwens met een soort vliegriem vastgemaakt aan een stok - en bovendien stelde de politie vast dat de riem was doorgesneden."

Tielemans is er het hart van in. "Ik was ook aan dit dier bijzonder gehecht. Ik had hem dit jaar voor mijn verjaardag gekregen, gekocht in Nederland. Ook deze oehoe had ik met de hand grootgebracht. Ik ben er niet meer gerust in. Ik was al begonnen om een volière te bouwen voor mijn Amerikaanse oehoe." Die ging op 30 augustus vliegen bij Tielemans. Hij kon hem uiteindelijk een dag later terug vangen, nadat hij veel reacties had gekregen op een artikel over de verdwijning in Gazet van Antwerpen. Die oehoe zat zo'n 300 meter verder in een boom, op een hoogte van zo'n 20 meter.

De Afrikaanse variant die nu ribbedebie is, ziet er praktisch hetzelfde uit. "Hij is ook zo'n halve meter groot, maar iets slanker. En grijs van kleur." Tielemans hoopt alleszins dat het verhaal ook dit keer zo goed afloopt als eind augustus. Wie de Afrikaanse oehoe van Rony Tielemans zou spotten of wie de vogel te koop krijg aangeboden, mag de Zandhovenaar altijd bellen:

0496-13.45.20.8

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio