Initial opent nieuwe vestiging in Lokeren

Initial opende vrijdag haar nieuwe vestiging in Lokeren. Daar bracht het bedrijf in de Moortelstraat een gloednieuwe en hypermoderne industriële wasserij in onder. Die verwerkt wekelijks zo'n 100.000 kledingstukken.

BR>

"We hadden in Zele al een wasserij, maar die was verouderd en bovendien bleek de grond er vervuild", licht afgevaardigd bestuurder Fons Martens toe. "Op het industrieterrein van Lokeren kregen we de kans om een heel nieuw complex te bouwen. De totale oppervlakte bedraagt 20.000 vierkante meter, waarvan er 8.500 m² bebouwd is."

In totaal investeerde Initial zo'n 15,3 miljoen euro in de nieuwe indus- triële wasserij, die kledij wast van allerlei bedrijven. "Heel wat processen verlopen nu al geautomatiseerd waardoor we meer kunnen wassen dan vroeger", weet Martens. "Omdat we onze wasserij in Schaarbeek gesloten hebben, kunnen we nu meer was verwerken in Lokeren dan vroeger in Zele. Door de automatisering gaan er in deze vestiging dus geen jobs verloren. In totaal werken er momenteel zo'n 165 mensen."

De branche, zoals Initial zijn vestiging noemt, Lokeren verwerkt nu alle vuile kledingstukken van zijn klanten uit Oost- en West-Vlaanderen, Brussel, Waals-Brabant en Luik. De andere provincies worden verwerkt in onder andere Hoogstraten en Merksem.

"Wij hechten veel waarde aan het milieu en aan de veiligheid", stelt Martens. "Daarom wassen we alleen met automatisch gedoseerde en biologisch afbreekbare wasmiddelen in energiezuinige wasstraten. Het water wordt enkel met aardgas verwarmd." Initial wil zuinig met water omspringen. Op zijn bedrijfsterrein bouwde het een eigen waterzuiveringsstation, zodat het 50 procent van zijn afvalwater kan hergebruiken.

"We hebben bij de bouw van dit centrum rekening gehouden met de werkomstandigheden voor onze medewerkers en de dienstverlening voor onze klanten, beide moeten ideaal zijn", besluit Martens.--

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio