Verenigingen willen weer eigen krantje

Print
Beveren-Waas - De Beverse verenigingen pleiten voor de terugkeer van een cultuurkrant. Ze willen ook beter aan bod komen op de gemeentelijke website. Dat blijkt uit een rondvraag van de cultuurraad bij de 212 aangesloten verenigingen.
BR>
De cultuurraad organiseerde de enquête met het oog op de opmaak van het cultuurbeleidsplan voor de volgende zes jaar. Ruim 51 procent van de verenigingen maakte van de rondvraag gebruik uit om zijn visie over het cultuurbeleid en de verwachtingen te uiten. "We zijn tevreden met de hoge respons en met de algemene tevredenheid van de deelnemers. Hun appre­ciatie stemt ons tevreden", verklaart schepen van Cultuur Heidi Beck (Open Vld).

Volgens voorzitter Johan De Ridder en cultuurbeleidscoördinator Hilde Reyniers beschikt het adviesorgaan nu over waardevolle gegevens om aan de opmaak van de doelstellingen van het cultuurbeleidsplan te beginnen. Belangrijke vaststelling is dat bij de verenigingen een sterke vraag leeft naar aanwezigheid op de website. Reyniers stelt vast dat de verenigingen geen genoegen nemen met de huidige vermelding van de contactgegevens. Ze geeft te kennen dat er al gesprekken gevoerd zijn over de uitbreiding van de informatie.

"Verder leeft de vraag om opname in de cultuurkrant", schetst Johan De Ridder. "Na ruim twintig jaar bestaan verdween die halfweg de jaren negentig om financiële redenen. De publicatie kostte toen 1,2 miljoen Belgische frank per jaar. De opnames in een huis-aan-huisblad bereikten verre van hetzelfde niveau. Wat nu nog overblijft, is één bladzijde in de kleine culturele katern die bij Onze Gemeente steekt. We stellen vast dat de verenigingen pleiten voor de terugkeer van een cultuurkrant."

De Ridder stelt dat de cultuurraad de voorbije jaren de piste van de culturele infrastructuur bewandelde. "Beveren is dat op vlak een voorbeeld in Vlaanderen, want misschien doen alleen Antwerpen en Kotrijk beter", reageert directeur Rik Van Daele van CC Ter Vesten.
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio