Huis Ten Halve weer afgesloten

Print
Lokeren - De pas aangelegde Lokerenbaan, die sinds eind augustus weer voor alle verkeer open was, is sinds gisterenmiddag opnieuw afgesloten. Lekken in de volledig verouderde rioolputten doen de baan wegzakken. Omdat de situatie gevaarlijk werd, besloot de Zeelse burgemeester Patrick Poppe (Open Vld) de baan af te sluiten.
BR>
Sinds gisteren moet al het verkeer van de N41 opnieuw langs de Zevensterrenstraat aan het kerkhof om het centrum van Zele te bereiken. De weg is aan Huis Ten Halve opnieuw afgesloten. Ook de Lokerenbaan richting Koelaarstraat is opnieuw afgesloten.

Al enkele weken was een zware verzakking ter hoogte van Huis Ten Halve ontstaan. De oorzaak daarvan zou niets te maken hebben met de wegwerkzaamheden die onlangs werden uitgevoerd, maar wel bij Aquafin.

"We wisten al dat de verzakking te maken had met een lek in het waterstelsel dat vier meter onder de grond ligt", zegt burgemeester Poppe. " Sinds maandag werden alle rioolputten van het net gecontroleerd en nu blijkt dat alle putten in het gedeelte N47 tot Stokstraat nog gemetseld zijn en niet uit beton, zoals elders in Zele. Bij al die putten is waterdoorsijpeling vastgesteld, waardoor de grond volledig wegspoelt. Sinds donderdag mocht het zwaar verkeer al niet meer door de straat, maar nu lijkt het ons aangewezen niemand nog door te laten. Het is te gevaarlijk."

De inspectieput werd intussen al waterdicht gemaakt door injectie van de wanden. Toch begrijpt Poppe niet dat deze situatie kon ontstaan. "Aquafin wist toch dat daar nog gemetselde putten lagen. Waarom controleren ze dat dan niet extra?"

Momenteel lopen de kosten voor de gemeente al op tot 20.000 euro. "Voorlopig betalen we dat uit eigen zak", zegt Poppe.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio